d r o p sth

Friday, June 10, 2016

ၾကက္သားကာလသားခ်က္ {Myanmar Bachelor's Chicken Curry}






ရြာေတြမွာ ၾကက္ခိုး ဘူးသီးခိုးၿပီး ရတာေလးေတြနဲ႔
လူ မမိခင္ ျမန္ျမန္ ျမန္ျမန္ခ်က္ရတဲ့ဟင္းေပါ့။

ျပင္မယ္
••••••••
၁.)ၾကက္သား
၂.) ဗူးသီး
၃.) ငရုတ္သီးအစိမ္းအၾကမ္း
၄.) စပါးလင္
၅.) ၾကက္သြန္နီ
၆.)နႏြင္းမႈန္႕
၇.) ဆား
၈.) ဆီနည္းနည္း

ၾကက္သားကို ႀကိဳက္သလိုတုန္းထား
ငရုတ္သီးကို ျဖစ္သလိုေထာင္းထား
စပါးလင္ကို ဒါးျပား႐ိုက္ထား
ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲလွီးထား










ခ်က္မယ္
•••••••••
ၾကက္သားကို ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
ငရုတ္သီး မညက္တစ္ညက္ေထာင္း၊
ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲနဲ႔
ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး လံုးပါ။
ေသာက္ဆမ္းေလးဆိုေတာ့
ဆီႏွင့္ ငရုတ္သီးကို ေလွ်ာ့သံုးပါ။


စပါးလင္ေတြကိုလည္းၾကက္သားႏွင့္
အတူတူထည့္ခ်က္လိုက္ပါ။
အနံေမႊးလာရင္ ေရထည့္ၿပီးအုပ္ထား။
ခဏေနရင္ လွီးထားတဲ့ ဘူးသီးထည့္
အေပါ့အငံျမည္းၿပီး အဖံုး ခဏျပန္အုပ္ထား။
ဘူးသီးနႈူးရင္ ရၿပီဗ်ာ။

‪#‎ၾကက္ကာလသားခ်က္‬
‪#‎MyanmarBachelorChickenCurry
အဆင္ေျပရင္ မာရွီေလးနည္းနည္းေပါက္လိုက္ဗ်ာ။
စားလိုုကို မရပ္ေစရဘူး။
အာမခံတယ္။ :-))

အိမ္ရွင္ထီး၏မီးဖိုေခ်ာင္
----------------

(Photo: May Wong - CNN)


ဝန္ခံခ်က္။
•••••••••
ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္နဲ႔
ႏိုင္ငံေတာ္သမၼတႀကီးက
စင္ကာပူဝန္ၾကီးခ်ဳပ္ကို ညစာဖိတ္ေကၽြးတဲ့
စာရင္းထဲက
ဟင္းတခြက္ အမွတ္တရအေနနဲ႔ ခ်က္စားပါတယ္။



No comments:

Post a Comment