ဘာလို႔ ကတ္ေၾကးကိုက္လို႔ ေခၚရသလဲေမးျမန္ၾကည့္ေတာ့
ညႇပ္ေခါက္ဆြဲက ပထမအစတုန္းက အျပင္လိုက္ႀကီးတဲ့။
အဲ့ဒါကို အခုစားတဲ့ အရြယ္ေတာ္ရေအာင္
ကတ္ေၾကးနဲ႔ ကိုက္ရလို႔ ကတ္ေၾကးကိုက္လို႔ ေခၚတာလို႔ မွတ္ဘူးပါတယ္။
ညႇပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ေရေအးနဲ့ေဆး
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ႏွံအာင္ေမႊထား။
ၾကက္သြန္မိတ္ပါးပါးလွီး ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးထား။
ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ ဆီပူရင္ၾကက္ၪ၂လံုးေဖာက္ထည့္ေမႊ
ခဏေမြွျပီးျပန္ဆယ္ထား
၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ ျပီးျပန္ဆယ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖူဒါးျပားရိုက္ဆီအိုးထဲထည့္
အသားထည့္
ပုဇြန္ထည့္
ကင္းမြန္ထည့္။
ဆားနဲနဲထည့္ ၊
ခရုဆီထည့္ ေခါက္ဆြဲထည့္ ၊
အေရးျကီးဆံုး ရွာလကာရည္ ၂-၃ဇြန္းထည့္။ (အမွန္ကပအံုးရည္ထည့္ရမွာ- မရွိလို႔)
ပဲျပဳတ္ထည့္။ ပဲပင္ေပါက္ထည့္ ။
ျပန္ဆယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥနဲ့ ၀က္အူေခ်ာင္းထည့္။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္။
မီးျပင္းနဲျပင္းနဲ့နဲနဲေမႊျပီးရင္ ကတ္ေၾကးကိုက္ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment