ေၾကာ္ၿပီးရင္ စိမ္းေနဖို႔က လူတိုင္း မတတ္ဘူးရယ္။
ဒီမွာက ျမန္မာျပည္ကလို ကန္ဇြန္းရြက္ (ေၾကာ္စား)
မရွိဘူးဗ်။
အ႐ိုးရွည္ရွည္၊ အရြက္ရွည္ရွည္နဲ႔ ကန္ဇြန္းေတြပဲ
ရွိတာ။
ဆီပူပူထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပား႐ိုက္ထည့္တယ္။
ဆားထည့္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ ေရေသခ်ာေဆးထားတဲ့
ကန္ဇြန္း႐ိုးေတြ အရင္ထည့္ေၾကာ္တယ္။
အဖံုးခဏ အုပ္ထားတယ္၊
ၿပီးေတာ့ အရြက္ေတြရယ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းရယ္
ထည့္ျပီးေၾကာ္တယ္။ အဖံုးအုပ္ထားတယ္။
ခဏေနရင္ ကန္ဇြန္းပလိန္း ရပါၿပီဗ်ာ။
ဆားထည့္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ ေရေသခ်ာေဆးထားတဲ့
ကန္ဇြန္း႐ိုးေတြ အရင္ထည့္ေၾကာ္တယ္။
အဖံုးခဏ အုပ္ထားတယ္၊
ၿပီးေတာ့ အရြက္ေတြရယ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းရယ္
ထည့္ျပီးေၾကာ္တယ္။ အဖံုးအုပ္ထားတယ္။
ခဏေနရင္ ကန္ဇြန္းပလိန္း ရပါၿပီဗ်ာ။
No comments:
Post a Comment