d r o p sth

Friday, July 22, 2016

မုန္႔လင္မယား ေခၚ မုန္႔အုပ္ေလး

မုန္႔လင္မယား ေခၚ မုန္႔အုပ္ေလး
••••••••••••••••••••••••••••••
အိမ္ရွင္ထီးရန္ကုန္ျပန္တုန္းက ရွာစားမိတာ
မုန္႔လင္မယားလည္းပါတယ္။
အရင္က မုန္႔လင္မယားေရာင္းတဲ့သူေတြက
မုန္႔ဗန္းေလးေသးေသးနဲ႔ ပဲ လုပ္ေရာင္းၾကတာ
အခုၾကေတာ့ ဗန္းႀကီးအႀကီးႀကီးနဲ႔ မုန္႔ရည္ေတြကို
အတင္းထည့္ ဆီေတြ အတင္းေလာင္းၿပီး
လုပ္တာေတြ႕ခဲ့ရတယ္။

စီးပြါးေရး တအားဆန္သြားၿပီး ဆီေတြဗလပြနဲ႔
ဆီကလည္း မသန္႔ေတာ့ ၂ခါထက္ပိုၿပီး မစားျဖစ္ဘူး။
အခု ThiThi DoneDoneမွာ မုန္႔လင္မယားအိုးေလးကို
၂ေသာင္းခြဲနဲ႔ ေရာင္းေနတာေတြလို႔ ေမေမ့ကို ဝယ္ေပးပါလို႔ ေျပာလို႔
ဒီအိုးေလးရတာနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္တယ္ဗ်ာ။

လုပ္စားၾကရေအာင္ဗ်ာ။
••••••••••••••••••••
ဆန္မဳွန္႔ ခြက္တခြက္ မျပည့္တျပည့္
ေရ ခြက္ ၃ခြက္ (~၅၀၀ ml)
ေကာက္ညွင္းမူွန္႔ ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲမူွန္႔ အစိမ္း ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္း
ေဆာ္ဒါမူွန့္ လဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား သင့္ရံုထည့္
သၾကားနည္းနည္း ပါးစပ္မခ်ဥ္ေအာင္ထည့္တာ
ၾကက္သြန္မိတ္ ပါးပါးလွီး
အားလံုးေရာျပီး ၁နာရီေလာက္နွပ္ထားေလ။
ျပီးရင္ မုန့္နွစ္ထဲကို ၾကက္ဥ ၁လံုးကို
အကာခ်ည္းပဲ ေခါက္ထည့္ပါ။

ပဲျပဳတ္ နွမ္းေထာင္း အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။
Ready ျဖစ္ရင္ စက္ကို အပူေပး
ဆီကို ခြက္ကေလးေတြထဲလိုက္ထည့္ပါ။
ျပီးရင္ မုန့္နွစ္ကို ေသေသခ်ာခ်ာ ေမႊၿပီး
ျဖည္းျဖည့္ျခင္းထည့္ပါ။

ပဲျပဳတ္ထည့္ပါ။
နံနံပင္ႀကိဳက္ရင္လည္းထည့္ပါ။


ဆီကိုလည္း နည္းနည္းျခင္း မုန္႔ခြက္စီကို
လိုက္ထည့္ေပးပါ။
ဝါးတူေလးနဲ႔ အသာတြန္း တြန္းေပးပါ။

မုန့္လင္မယားလိုခ်င္ရင္ေတာ့
မက်က္တက်က္ခြာလို႔ရေလာက္တဲ့အခ်ိန္၂ခုေပါင္း ျပီး
ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။

ငံုးဥထည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ မုန္႔အႏွစ္ကို
တဝက္ပဲအရင္ထည့္ပါ။
ၿပီးမွ ငံုးဥကို ေဖာက္ထည့္ပါေလ။

က်က္ရင္ေတာ့ဆယ္ျပီး နွမ္းဆားေထာင္းေလး
အေပၚကျဖဴးျပီစားလို႔ ရပါျပီ။

ကေလးေတြလည္း ႀကိဳက္ၾကတယ္ဗ်ာ။


No comments:

Post a Comment