Home Made Tom Yam လေးပါ။
Thai Tom Yum Soup
(Sour Spicy Soup)
Thai Tom Yum Soup
(Sour Spicy Soup)
အရမ်းလွယ်ပြီး တအားသောက်လို့ ကောင်းပါတယ်။
🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲
လိုတာတွေက.....
🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲
လိုတာတွေက.....
Shrimp : 10 shrimp
Squid : 1 or 2
Tomatoes: 1 tomatoe
Limes: 4 – 6 limes (depending on how sour)
Chilies: 8 chilies
Squid : 1 or 2
Tomatoes: 1 tomatoe
Limes: 4 – 6 limes (depending on how sour)
Chilies: 8 chilies
Lemongrass: 2 stalks
Lime leaves: about 8 leaves
Galangal root: 1 inch by 1 inch chunk
Onion - 2 small
Lime leaves: about 8 leaves
Galangal root: 1 inch by 1 inch chunk
Onion - 2 small
Fish sauce: 1 – 2 teaspoons
Sugar: 1 teaspoon
Salt : 1 teaspoon
Sugar: 1 teaspoon
Salt : 1 teaspoon
ပြင်ထားပါ။ ရေဆေး လှီးထားပါ။
ရေနွေးဆူလာရင် စပါးလင်။ ကြက်သွန်နီ။ ပဒဲကော။ ရှောက်ရွက်တို့ကို ထည့်ပါ။
၅မိနစ်ကြာရင် ပုဇွန်ထည့်ပါ။
ပွက်အောင်တည်ပါ။
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixf8z31KBnNiJBT8HKA_EhFKw8_zy0a0pLgRrPol_MDDn8T9RaPV9wodVlCumd4EMfZYSUh2tpHhFCi65GZlv0aSmIUyJbC1gNsp3a5YCVbrVoOA9mFj9KsD_mNCTTkp3kyjENgvphbJhA/s320/90883792_3693880360684683_724369749416345600_o.jpg)
ပွက်အောင် တည်ပါ။
ငံပြာရည်ထည့်ပါ။
ဆားထည့်ပါ။
သကြားနည်းနည်းထည့်ပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထားတာ ထည့်ပါ။
မွှေးအောင် ရှောက်ရွက် ထပ်ထည့်ပါ။
ဟုတ်ကဲ့......
အရေးကြီးတာလာပါပြီ။မီးဖိုပေါ်မှာ တည်နေတုန်း သံပုရာရည် ညှစ်မထည့်ရပါဘူး။
ဟင်းရည်အိုးကို မီးဖိုပေါ်က ချပြီးမှ အချဉ်အရသာ ကိုယ်ကြိုက်သလောက်အတွက် သံပုရာရည် ညှစ်ထည့်ပါ။
ဘာလို့လဲဆိုတော့.....
မီးဖိုပေါ်မှာ တည်ထားတုန်း သံပုရာရည်ညှစ်ရင်
ဟင်းရည် ခါးသွားတတ်လို့ပါ။
#အိမ်ရှင်ထီးမီးဖိုချောင်
No comments:
Post a Comment