d r o p sth

Thursday, March 26, 2020

Home Made Tom Yam လေးပါ။


Home Made Tom Yam လေးပါ။
Thai Tom Yum Soup
(Sour Spicy Soup)

                        
အရမ်းလွယ်ပြီး တအားသောက်လို့ ကောင်းပါတယ်။
🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲 🍲
လိုတာတွေက.....
Shrimp : 10 shrimp
Squid : 1 or 2
Tomatoes: 1 tomatoe
Limes: 4 – 6 limes (depending on how sour)
Chilies: 8 chilies
Lemongrass: 2 stalks
Lime leaves: about 8 leaves
Galangal root: 1 inch by 1 inch chunk
Onion - 2 small
Fish sauce: 1 – 2 teaspoons
Sugar: 1 teaspoon
Salt : 1 teaspoon

ပြင်ထားပါ။ ရေဆေး လှီးထားပါ။


ရေနွေးဆူလာရင် စပါးလင်။ ကြက်သွန်နီ။ ပဒဲကော။ ရှောက်ရွက်တို့ကို ထည့်ပါ။
၅မိနစ်ကြာရင် ပုဇွန်ထည့်ပါ။

ပွက်အောင်တည်ပါ။




 ပြီးရင် Squid ထည့်ပါ။

 


 ပွက်အောင် တည်ပါ။
ငံပြာရည်ထည့်ပါ။
ဆားထည့်ပါ။
သကြားနည်းနည်းထည့်ပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီးထားတာ ထည့်ပါ။
မွှေးအောင် ရှောက်ရွက် ထပ်ထည့်ပါ။


ဟုတ်ကဲ့......
အရေးကြီးတာလာပါပြီ။

မီးဖိုပေါ်မှာ တည်နေတုန်း သံပုရာရည် ညှစ်မထည့်ရပါဘူး။
ဟင်းရည်အိုးကို မီးဖိုပေါ်က ချပြီးမှ အချဉ်အရသာ ကိုယ်ကြိုက်သလောက်အတွက် သံပုရာရည် ညှစ်ထည့်ပါ။
ဘာလို့လဲဆိုတော့.....

မီးဖိုပေါ်မှာ တည်ထားတုန်း သံပုရာရည်ညှစ်ရင်
ဟင်းရည် ခါးသွားတတ်လို့ပါ။

#အိမ်ရှင်ထီးမီးဖိုချောင်






No comments:

Post a Comment